To podziękowanie dla wszystkich naszych Przyjaciół.

Przekaż 1,5%"

Najbardziej aktualne wiadomości z działalności są na FACEBOOK

ProfileW dniach od 22 do 26 lipca 41 osobowa grupa dzieci i młodzieży z Gminy Trąbki Wielkie przebywała w miejscowości Murzasichle. Codziennie udawała się ona na atrakcyjne wycieczki. Pierwszego dnia grupa poszła do Małego Cichego, wjechała kolejką gondolową na Polanę Zgorzelisko, a także odwiedziła Izbę Regionalną u Adama Gąsienicy. Drugiego dnia wypoczywała na kąpielisku geotermalnym z licznymi basenami zjeżdżalniami i boiskiem do siatkówki na Polanie Szymoszkowej, a później ucztowała w miejscowej Pizzerii "U Wiktora" oraz bawiła się na wieczorku zapoznawczym. Trzeciego dnia w planach miała zdobycie Kasprowego Wierchu, niestety niesprzyjające warunki pogodowe zmusiły ją do odwrotu po pokonaniu połowy drogi. Za to wieczorem podziwiała ona licznych artystów zgromadzonych na Krupówkach. Czwartego dnia grupa pojechała do Rabkolandu - najlepszego polskiego stacjonarnego lunaparku. Uciechom nie było końca, gdyż na rękach wszyscy mieli opaski z napisem "bez limitu". Dzień i pobyt w Tatrach zakończyła zabawa przy muzyce góralskiego zespołu Max z Bukowiny. W dniu 26 lipca cała ekipa była już w Warszawie, ale czasu miała tylko na przejażdżkę z przewodnikiem ukazującą Warsaw by night. Następnego dnia podziwiała już Warszawę z tarasu widokowego Pałacu Kultury i Nauki, spacerowała po Starym Mieście, a wieczorem była już w Trąbkach Wielkich. Nie było nikogo kto byłby niezadowolony z wyjazdu. A to wszystko dzięki Fundacji Społecznej na Rzecz Dzieci „Pan Władek”, która była organizatorem wycieczki oraz Gminie Trąbki Wielkie, która w znacznym stopniu sfinansowała ten wyjazd. Na ten wypoczynek dzieci i młodzieży z naszej Gminy przekazany został również dochód zebrany podczas loterii i licytacji w czasie Biesiady „Trąbki w Trąbkach”, których organizatorami byli: Gminny Ośrodek Kultury, Sportu i Rekreacji oraz Gminna Biblioteka Publiczna.