ProfileSkuteczna pomoc Fundacji "Pan Władek".

Szczegóły można zobaczyć tutaj

Numer konta: 53 1160 2202 0000 0000 5069 9907
Przekaż 1%"

Najbardziej aktualne wiadomości z działalności są na FACEBOOK

ProfileMimo nie najlepszej pogody dzień był naprawdę udany. Wielkie słowa podziękowania dla współorganizatorów.

Nieodzownym elementem każdego festynu parafialnego w Mierzeszynie jest zawsze loteria fantowa. Tak było i w tym roku. Mimo deszczowej pogody wszystkie losy w liczbie 800 zostały sprzedane i to w ciągu 4 godzin. Rekordzistka kupiła 50 losów. Ale to nie ona wygrała najlepsze nagrody. Największym szczęściarzem był Adrian Kalinowski z Roszkowa. Wygrał on hulajnogę ufundowaną przez Wójta Gminy Trąbki Wielkie Błażeja Konkola, a także telewizor, którego fundatorami byli bracia Juliusz i Jakub Letniowscy – piłkarze odpowiednio Widzewa Łódź i Raduni Stężyca. Loterię zorganizowała Gminna Biblioteka Publiczna w Trąbkach Wielkich. Fanty na loterię pochodziły głównie od Marii i Władysława Ornowskich za co serdecznie dziękujemy. Dziękujemy także wszystkim, którzy wzięli udział w loterii. Dochód z loterii w kwocie 4000 zł zostanie przekazany na renowację zabytkowego kościoła w Mierzeszynie.